معرفی بخش

معرفی بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد

بخش جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1364 به همت اساتید محترم دکتر علیرضا بیرجندی و شادروان غلامرضا امیرشیبانی بعنوان بخش مستقل در دانشگاه ( در بیمارستان قائم ) افتتاح شد.

این دپارتمان در حال حاضر بزرگترین دپارتمان جراحی اعصاب شرق ایران بوده و دارای 11 عضو هیئت علمی جراحی اعصاب (4 استاد ، 2 دانشیار و 5 استادیار) ، 2عضو هیئت بورد کشوری و5 عضو هیئت علمی دارای فلوشیپ تایید شده وزارت متبوع در رشته های استرئوتاکسی ، نوروواسکولار ، نورواندوواسکولار و ستون فقرات (spine) می باشد و سالانه حدود 3000 عمل جراحی اعصاب شامل نوروتروما ، تومورهای مغزی ، جراحی عروق مغزی ، اندونوروواسکولار ، ستون فقرات ، قاعده جمجمه ، نورو اندوسکوپی ، استرئوتاکسی و اطفال در سه مرکز مستقل وابسته به این دپارتمان انجام می شود و تاکنون 70 رزیدنت از این دپارتمان فارق التحصیل شده و مشغول به خدمت در سطح کشور می باشد.

3 بخش مستقل جراحی اعصاب خدمات دهنده به بیماران در3 مرکز آموزشی دانشگاه یعنی بیمارستان های قائم (عج) ، امدادی شهید کامیاب و کودکان اکبر  واقع شده اند و بیماران در 5 Neuro ICU  (4 عدد در امدادی و 1 عدد قائم ) تحت مراقبت قرار می گیرند.

دپارتمان جراحی اعصاب مشهد ظرفیت پذیرش 6 - 5 رزیدنت در سال را دارد که بصورت چرخشی در مراکز فوق آموزش می بینند . این دپارتمان مجهز به آزمایشگاه میکرو نوروسرجری فعال می باشد و برنامه های آموزشی مدون در جهت ارتقاء سطح علمی دستیاران طراحی شده است .

مرکز مهارت های بالینی دانشگاه و مرکز پژوهش های بالینی بیمارستان قائم (عج)دو مرکزی هستند که در آموزش و پژوهش دستیاران با این بخش همکاری دارند .

راه اندازی دوره تربیت فلوشیپ در رشته های مربوطه از اهداف آینده دپارتمان جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.